De ce cad unghiile de la picioare

Căderea unghiilor de la picioare poate fi o problemă incomodă și uneori chiar dureroasă pentru cei care se confruntă cu ea. Există mai mulți factori care pot contribui la această problemă, iar înțelegerea lor poate ajuta la prevenirea și tratarea acestui fenomen neplăcut.

Cauze posibile ale căderii unghiilor de la picioare

Caderea unghiilor de la picioare poate fi cauzată de o varietate de factori, printre care se numără:

 • Leziuni repetate: Lovirea sau presiunea repetată asupra unghiei poate duce la slăbirea acesteia și la căderea ei ulterioară.
 • Infecții fungice: Infecțiile fungice, cum ar fi ciuperca piciorului (onicomicoza), pot afecta unghia și pot duce la subțierea și căderea ei.
 • Traumatisme: Traumele sau rănile la nivelul unghiei sau a degetului de la picior pot afecta creșterea normală a unghiei și pot duce la căderea acesteia.
 • Boli ale pielii sau ale unghiei: Anumite afecțiuni ale pielii sau ale unghiei, cum ar fi psoriazisul sau eczema, pot afecta sănătatea și aspectul unghiei și pot duce la căderea ei.
 • Deficiențe nutriționale: Lipsa anumitor nutrienți în dietă, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, poate afecta sănătatea unghiilor și poate duce la căderea lor.

Prevenirea căderii unghiilor de la picioare

Pentru a preveni căderea unghiilor de la picioare, este important să adopți obiceiuri și să iei măsuri pentru a menține sănătatea picioarelor tale:

 • Menține igiena picioarelor: Spală-ți picioarele zilnic și asigură-te că usuci bine între degetele de la picioare pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor fungice.
 • Purtați încălțăminte potrivită: Evită purtarea de încălțăminte strâmtă sau incomodă, deoarece aceasta poate exercita presiune asupra unghiilor și poate duce la căderea lor.
 • Tăiați unghiile corect: Taie-ți unghiile drept și nu prea scurt pentru a preveni apariția unghiilor încarnate sau alte probleme.
 • Menține o dietă echilibrată: Consumă alimente bogate în proteine, vitamine și minerale pentru a asigura o nutriție adecvată și sănătatea unghiilor tale.
 • Evitați leziunile: Protejează-ți picioarele împotriva leziunilor sau a traumelor care ar putea afecta sănătatea unghiilor tale.
Vezi și:  De ce cresc unghiile repede

Tratarea căderii unghiilor de la picioare

Dacă te confrunți deja cu căderea unghiilor de la picioare, este important să consulți un medic sau un specialist pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. Tratamentul poate varia în funcție de cauza căderii unghiilor și poate include medicamente topice, medicamente orale sau intervenții chirurgicale în cazuri severe.

În concluzie, căderea unghiilor de la picioare poate fi cauzată de o varietate de factori, iar prevenirea și tratarea acesteia necesită o abordare cuprinzătoare care să includă menținerea igienei picioarelor, purtarea încălțămintei potrivite și consultarea unui medic în caz de necesitate. Prin adoptarea unor măsuri preventive și prin acordarea atenției necesare sănătății picioarelor tale, poți reduce riscul de cădere a unghiilor și poți menține picioarele sănătoase și frumoase.

Întrebări frecvente

Pentru a oferi o mai bună înțelegere a problemei căderii unghiilor de la picioare, iată câteva întrebări frecvente și răspunsurile corespunzătoare:

Întrebare Răspuns
Cum pot să-mi dau seama dacă am o infecție fungică la unghii? Semnele unei infecții fungice la unghii pot include decolorarea, îngroșarea sau sfărâmarea unghiilor, precum și durerea sau senzația de mâncărime în jurul unghiilor afectate.
Este căderea unghiilor de la picioare întotdeauna cauzată de o infecție fungică? Nu, căderea unghiilor de la picioare poate fi cauzată de mai mulți factori, printre care leziuni repetate, traume, boli ale pielii sau ale unghiei și deficiențe nutriționale, în afară de infecțiile fungice.
Ce pot face pentru a preveni apariția căderii unghiilor de la picioare dacă am avut deja o infecție fungică? Pentru a preveni recurența infecției fungice și căderea ulterioară a unghiilor, este important să menții igiena picioarelor, să eviți purtarea de încălțăminte strâmtă și să urmezi tratamentul recomandat de medic pentru infecția fungică.
Vezi și:  Cu Ce Se Inmoaie Unghiile de la Picioare

Resurse suplimentare

Pentru mai multe informații despre sănătatea picioarelor și prevenirea căderii unghiilor, poți consulta următoarele resurse:

 • Asociația Americană de Dermatologie – Secțiunea de Sănătate a Picioarelor
 • Institutul Național de Sănătate – Sfaturi pentru îngrijirea picioarelor sănătoase
 • Societatea Americană de Podiatrie – Îngrijirea picioarelor și a unghiilor


Vezi și:

Photo of author

Ashe

Ashe este un redactor pasionat de cosmetice și produse de înfrumusețare. Cu o experiență bogată în domeniul industriei cosmetice, Ashe împărtășește cu entuziasm ultimele tendințe și noutăți din lumea frumuseții prin intermediul blogului nostru.

Lasă un comentariu