Umplerea cearcanelor cu grasime proprie

Cearcănele sunt adesea considerate un semn de oboseală sau stres și pot afecta aspectul general al feței. În ultimii ani, procedurile estetice au devenit din ce în ce mai populare pentru a corecta aceste imperfecțiuni, iar una dintre opțiunile în creștere este umplerea cearcanelor cu grasime proprie.

Cum funcționează umplerea cearcanelor cu grasime proprie?

Procedura de umplere a cearcanelor cu grasime proprie implică prelevarea de grăsime de pe propriul corp al pacientului, de obicei din zone precum abdomenul sau coapsele, și apoi injectarea acesteia sub pielea din jurul cearcănelor.

Chirurgul plastician folosește o tehnică precisă pentru a extrage grăsimea, care este apoi procesată pentru a îndepărta impuritățile și pentru a o pregăti pentru injectare. După aceasta, grăsimea este injectată în stratul subcutanat al pielii din zona cearcănelor folosind un ac subțire.

Beneficiile umplerii cearcanelor cu grasime proprie

Există mai multe beneficii asociate cu umplerea cearcanelor cu grasime proprie în comparație cu alte metode, precum folosirea de fillere sintetice:

  • Grăsimea proprie este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să provoace reacții alergice sau respingere în comparație cu substanțele sintetice.
  • Rezultatele pot fi mai naturale și mai durabile, deoarece grăsimea proprie este integrată în mod natural în țesuturile pacientului.
  • Procedura poate fi combinată cu alte intervenții chirurgicale estetice, cum ar fi liftingul facial, pentru a obține rezultate mai complete și mai armonioase.
Vezi și:  Dispozitiv de Scos Ceara din Urechi

Cum se desfășoară recuperarea după umplerea cearcanelor cu grasime proprie?

Recuperarea după umplerea cearcanelor cu grasime proprie poate varia în funcție de fiecare pacient și de complexitatea procedurii. În general, este posibil să apară umflături, echimoze și sensibilitate în zona tratată, care vor dispărea treptat în câteva zile sau săptămâni.

Este important să urmați instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea postoperatorie pentru a asigura vindecarea optimă și pentru a minimiza riscul de complicații.

Umplerea cearcanelor cu grasime proprie poate fi o opțiune eficientă și sigură pentru cei care doresc să își îmbunătățească aspectul feței și să reducă apariția cearcănelor. Consultați întotdeauna un chirurg plastician experimentat pentru a discuta opțiunile disponibile și pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.

Costurile umplerii cearcanelor cu grasime proprie

Costul umplerii cearcanelor cu grasime proprie poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de experiența și calificările chirurgului plastician, de locația clinicii și de complexitatea procedurii. În general, costurile pot include consultația inițială, procedura în sine și îngrijirea postoperatorie.

Factori Cost estimativ
Consultație inițială 300 – 500 de dolari
Procedura umplerii cearcanelor cu grasime proprie 2000 – 5000 de dolari
Îngrijirea postoperatorie Variază

Întrebări frecvente

  • Cât de durabilă este umplerea cearcanelor cu grasime proprie? Durabilitatea umplerii cearcanelor cu grasime proprie poate varia de la persoană la persoană, dar de obicei rezultatele sunt semipermanente sau permanente.
  • Care sunt riscurile și complicațiile asociate cu această procedură? Riscurile pot include infecția, necroza grăsimii, asimetria și reabsorbția excesivă a grăsimii. Este important să discutați despre aceste aspecte cu chirurgul dumneavoastră înainte de a decide să efectuați procedura.
  • Cât timp durează recuperarea completă? Recuperarea completă poate dura câteva săptămâni, iar pacienții ar trebui să evite activitățile intense în acest timp pentru a permite vindecarea adecvată.

Vezi și:

Photo of author

Ashe

Ashe este un redactor pasionat de cosmetice și produse de înfrumusețare. Cu o experiență bogată în domeniul industriei cosmetice, Ashe împărtășește cu entuziasm ultimele tendințe și noutăți din lumea frumuseții prin intermediul blogului nostru.

Lasă un comentariu