Cum se fac unghiile cu oja semi

Femeile din întreaga lume își doresc unghii frumoase și îngrijite, iar oja semi-permanentă este una dintre opțiunile preferate atunci când vine vorba de obținerea unor unghii perfecte. Această tehnică a devenit din ce în ce mai populară datorită rezistenței sale îndelungate și a aspectului impecabil pe care îl conferă unghiilor.

Beneficiile ojei semi-permanente

Oja semi-permanentă are multiple beneficii, iar printre cele mai importante se numără rezistența îndelungată și strălucirea intensă pe care o oferă unghiilor. Aceasta poate rezista fără să se cojească timp de două sau chiar trei săptămâni, ceea ce înseamnă că vei avea unghiile perfecte pentru o perioadă îndelungată.

În plus, oja semi-permanentă se usuca rapid sub o lampă LED sau UV, ceea ce înseamnă că vei putea să îți reiai activitățile zilnice imediat după aplicare. De asemenea, gama largă de culori și nuanțe disponibile face ca această opțiune să fie potrivită pentru orice gust și stil.

Pașii pentru aplicarea ojei semi-permanente

Aplicarea ojei semi-permanente necesită atenție și îndemânare, însă urmând câțiva pași simpli vei obține rezultate remarcabile:

 • Curăță și pregătește unghiile – începe prin îndepărtarea resturilor de ojă veche și tăierea și modelarea unghiilor conform preferințelor tale.
 • Aplică un strat subțire de bază – acesta va ajuta la aderența ojei și la prevenirea decolorării unghiei naturale.
 • Usucă sub lampa LED sau UV – lasă unghiile sub lampă pentru câteva secunde pentru a se întări stratul de bază.
 • Aplică două straturi subțiri de ojă semi-permanentă – asigură-te că aplici fiecare strat uniform și că îl usuci sub lampă între straturi.
 • Finalizează cu un strat de top coat – acesta va conferi unghiilor un luciu intens și va prelungi rezistența ojei.
 • Șterge unghiile cu alcool izopropilic – acest pas va ajuta la eliminarea oricăror reziduuri lipicioase și va conferi unghiilor un aspect impecabil.
Vezi și:  Cum să nu-ți mai rozi unghiile

Îngrijirea unghiilor cu oja semi-permanentă

Pentru a menține unghiile frumoase și sănătoase pentru o perioadă cât mai lungă de timp, este important să ai în vedere câteva sfaturi de îngrijire:

 • Folosește întotdeauna protecție solară pentru a evita decolorarea ojei în cazul expunerii la soare.
 • Evită să folosești unghii artificiale sau să tragi obiecte grele cu unghiile, deoarece acest lucru poate afecta aderența ojei.
 • Reaplică stratul de top coat la fiecare câteva zile pentru a menține luciul și rezistența ojei.
 • Nu uita să îndepărtezi oja semi-permanentă corect pentru a nu afecta sănătatea unghiei naturale.

Cu puțină practică și atenție la detalii, vei putea obține unghii perfecte cu oja semi-permanentă. Urmează acești pași și bucură-te de unghiile tale impecabile pentru mai mult timp!

Utilizarea corectă a lampelor UV și LED

Pentru a obține cele mai bune rezultate în aplicarea ojei semi-permanente, este crucial să utilizezi corect lampă LED sau UV. Acestea sunt esențiale pentru a polimeriza stratul de ojă și a asigura rezistența îndelungată a manichiurii.

Lampă UV Lampă LED
Emite radiații UV, necesitând mai mult timp pentru uscare. Emite lumina în spectrul UV sau violet, uscând oja într-un timp mult mai scurt.
Se recomandă utilizarea unei lămpi cu putere de minim 36 de wați. Poate avea puteri variind între 6 și 48 de wați, în funcție de model.
În general, timpul de uscare este de aproximativ 2-3 minute pe strat de ojă. Uscarea se realizează în aproximativ 30-60 de secunde pe strat de ojă.

Întrebări frecvente

 • Cât de des trebuie să înlocuiesc becurile lămpii UV sau LED?
 • Este sigur să folosesc o lampă UV sau LED acasă?
 • Care sunt riscurile expunerii îndelungate la radiațiile UV emise de lămpi?

Vezi și:

Photo of author

Ashe

Ashe este un redactor pasionat de cosmetice și produse de înfrumusețare. Cu o experiență bogată în domeniul industriei cosmetice, Ashe împărtășește cu entuziasm ultimele tendințe și noutăți din lumea frumuseții prin intermediul blogului nostru.

Lasă un comentariu