Cum se fac unghiile cu oja semipermanenta

Unghiile cu oja semipermanenta reprezintă o opțiune populară în rândul persoanelor care doresc un aspect impecabil al unghiilor pentru o perioadă îndelungată. Această tehnică presupune utilizarea unei oje speciale care rezistă mai mult decât oja tradițională și oferă un aspect strălucitor și profesionist.

Ce este oja semipermanenta?

Oja semipermanentă este un tip de ojă special formulată pentru a rezista pe unghii pentru mai mult timp decât oja tradițională. Aceasta necesită polimerizare sub o lampă UV sau LED pentru a se fixa pe unghii și a oferi rezistență îndelungată la ciobire și să se mențină strălucitoare pentru săptămâni întregi.

Pașii pentru aplicarea ojei semipermanente

Pentru a realiza unghii cu oja semipermanentă acasă sau în salon, urmați acești pași:

  • 1. Pregătirea unghiilor: Curățați și degresați unghiile pentru a elimina orice urme de ulei sau impurități. Apoi, folosiți o pilă pentru a da formă unghiilor și a îndepărta cuticulele.
  • 2. Aplicarea stratului de bază: Aplicați un strat subțire de bază pe fiecare unghie și polimerizați sub lampa UV sau LED conform instrucțiunilor producătorului. Acest strat ajută la aderarea ojei și la protejarea unghiei naturale.
  • 3. Aplicarea culorii: Aplicați două straturi subțiri de ojă semipermanentă pe fiecare unghie, asigurându-vă că acoperiți uniform întreaga suprafață. Polimerizați fiecare strat sub lampă înainte de a aplica următorul.
  • 4. Aplicarea stratului de sigilare: După ce culorile s-au uscat complet, aplicați un strat de sigilare pentru a proteja oja și a-i conferi strălucire. Polimerizați sub lampă pentru a fixa sigilantul.
  • 5. Curățarea unghiilor: Îndepărtați orice reziduuri lipicioase cu ajutorul unei dischete de bumbac înmuiată în alcool izopropilic sau cleanser pentru unghii cu oja semipermanentă.
Vezi și:  De ce se îngălbenesc unghiile la picioare

Cum se îndepărtează oja semipermanenta?

Pentru a îndepărta oja semipermanentă, urmați acești pași:

  1. 1. Înmuiați unghiile într-un remover special pentru ojă semipermanentă timp de 10-15 minute sau conform instrucțiunilor produsului.
  2. 2. Utilizați un bastonaș de lemn sau o pensulă de unghii pentru a îndepărta delicat oja moale îndepărtând-o de pe unghie.
  3. 3. Pilați ușor unghia pentru a elimina orice reziduuri rămase de ojă.
  4. 4. Aplicați un ulei sau o cremă hidratantă pentru a înmuia cuticulele și pentru a hrăni unghia după îndepărtarea ojei.

Cum se menține oja semipermanenta?

Pentru a menține aspectul proaspăt al unghiilor cu oja semipermanentă, evitați expunerea prelungită la substanțe chimice agresive și utilizați întotdeauna o cremă de mâini hidratantă pentru a preveni uscarea pielii și a cuticulelor. De asemenea, evitați să vă ciupiți unghiile sau să le expuneți la lovituri puternice care ar putea duce la ciobirea ojei.

Întrebări frecvente

Cât timp rezistă oja semipermanentă?

Oja semipermanentă poate rezista pe unghii timp de săptămâni întregi, în funcție de modul în care sunt aplicate și de îngrijirea ulterioară.

Este sigură utilizarea lămpilor UV sau LED pentru polimerizare?

Da, utilizarea acestor lămpi conform instrucțiunilor producătorului este considerată sigură. Cu toate acestea, este recomandabil să protejați pielea împrejurul unghiilor și să evitați expunerea prelungită la aceste surse de lumină.

Beneficii Dezavantaje
Rezistență îndelungată Proces mai lung de îndepărtare
Aspect profesional Potentială deteriorare a unghiei naturale dacă nu este îndepărtată corect
Variație bogată de culori și finisaje Cerută experiență pentru aplicare uniformă

Este nevoie de o pregătire specială pentru a aplica oja semipermanentă acasă?

Nu este neapărat necesară o pregătire specială, dar este recomandabil să vă familiarizați cu tehnicile corecte de aplicare și să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru rezultate optime.

Vezi și:

Photo of author

Ashe

Ashe este un redactor pasionat de cosmetice și produse de înfrumusețare. Cu o experiență bogată în domeniul industriei cosmetice, Ashe împărtășește cu entuziasm ultimele tendințe și noutăți din lumea frumuseții prin intermediul blogului nostru.

Lasă un comentariu